Over Toentertijde

Archeologie is gaaf!

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Nadine Vukkink.

 

In 2013 heb ik Toentertijde opgericht om mijn passie voor archeologie en geschiedenis te delen en op een laagdrempelige manier eenieder te enthousiasmeren voor het verleden. Dit doe ik onder andere door doe-het-zelf pakketjes te maken van oude technieken, workshops, activiteiten en lessen te geven en producten aan te bieden die geïnspireerd zijn op het verleden. Hierbij gebruik ik het plezier en de voldoening die de meeste mensen beleven bij het creatieve proces, om een brug te slaan tussen het heden en verleden.

 

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het verleden waardoor ik in 2006 aan een droom kon beginnen: archeologie studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Toen ik in 2010 mijn master afrondde met de specialisatie in museumarcheologie en de presentatie van archeologie, wilde ik mijzelf nog wat meer verbreden. Omdat zowel in een museum als in een theater je een verhaal wilt vertellen in een ruimte, ben ik Theatervormgeving/Ruimtelijke vormgeving gaan studeren aan de kunstacademie Minerva. Een studie die ik niet heb afgerond, maar waar ik wel ontzettend veel nieuwe kennis en inzichten heb opgedaan.

 

Mijn achtergrond in de archeologie, de creatieve kant van de kunstacademie en de interesses in primitieve technieken en survival die ik in mijn jaren als vrijwilliger bij Scouting heb opgedaan komen samen in Toentertijde. Informatie over het verleden op een moderne en plezierige manier overbrengen, door zelf te doen en mee te maken, waardoor je bijna ‘per ongeluk’ kennis opsteekt- dat wil ik graag bereiken met Toentertijde.

 

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via info@toentertijde.nl

 

0 Comments