Vormgeving

Bij het presenteren van de verhalen uit het verleden is de vorm minstens zo belangrijk als de inhoud. Toentertijde heeft ervaring met vormgeving op verschillende manieren, van boekjes via fotografie tot de inrichting van exposities.

 

Bij het Hunebedcentrum heeft Toentertijde geholpen met de organisatie van verschillende themaweekeinden. Voor de weekenden met de thema’s Steentijd, Vikingen, Romeinse tijd, Middeleeuwen zijn er door Toentertijde posters en flyers ontworpen. In eerdere jaargangen heeft Toentertijde ook voor andere themaweekenden de posters en flyers ontworpen. Ook heeft Toentertijde een groot deel van de vormgeving van het informatieboekje over de Nacht van Mythen en Legenden verzorgd.

Bij het Groninger Forum en het Hunebedcentrum heeft Toentertijde ervaring opgedaan met het ontwerpen en produceren van exposities.

Keien: goud van Drenthe was een tijdelijke expositie bij het Hunebedcentrum waarin het verhaal van de handel in Drentse keien uit de doeken gedaan werd. Toentertijde verzorgde de routing, de audiovisuele momenten en  inrichting van ruimte en vitrines.

Bij het Groninger Forum was Sofia’s Wereld een korte expositie in het randprogramma van de herdenkingsmaand. Het vertelt het verhaal van Clara Asscher-Pinkhof en haar familie tijdens de oorlogsjaren.

Het informatieboekje  is hier te vinden, van de overige projecten is hieronder een sfeerimpressie te zien.

0 Comments